Србија: Продужено ограничење цијене горива

Влада Србије је на данашњој сjедници усвојила нову Уредбу о ограничењу висине цijена нафтних деривата, која ће важити до 30. априла, објавило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација

По до сада важећој уредби, највиша малопродајна цена са порезом на додату вредност за евродизел и безоловни бензин BMB 95 утврђује се у износу просечне велепродајне цене деривата на територији Србије увећане за шест динара.

Цене се утврђују на основу механизма установљеног Уредбом Владе Србије о ограничењу висине цена деривата нафте.

По Уредби се цене ова два деривата усклађује сваког петка и објављују на сајту Минситарства трговине у 15 часова и важе нередних седам дана.

Највише малопродајне цене ових деривата утврђује Министарство трговине сваког петка и објављује на званичној интернет страници најкасније до 15 часова.

Просечне велепродајне цене тих деривата обрачунава Министарство рудараства и енергетике, сваког петка до истека уредбе и најкасније до 13 часова доставља Министарству трговине.

Министар надлежан за послове енергетике ближе прописује начин обрачуна просечне велепродајне цене деривата нафте евродизела и европремијума BMB 95.

Уредба се не односи на адитивиране деривате нафте.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest