ŠVAJCARCI NA NOGAMA ZBOG ZVEZDINIH NAVIJAČA! Švajcarski mediji: Njihov dolazak je kao horor film!

Foto: Jutjub printskrin/ Mozzart TV
Najpopularniji i najuticajniji švajcarski portal „Blick“ pisao je o navijačima Crvene zvezde, koje tamošnja javnost odlično pamti.
„Blick“ piše da je sjećanje na poslednji dolazak navijača Zvezde kao horor film, te da je tada preko hiljadu gostujućih navijača pravilo nerede, tuklo se i koristilo čak i gvozdene šipke.
Švajcarski tim i šampion Srbije igrali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019. godine, kada su, kako se navodi, „delije“ izazvale niz skandala.

Situacija je tada eskalirala, policija je koristila biber sprej i pendreke, a na kraju je morala da ispali i tri hica kao znak poslednjeg upozorenja.

Očekuje se sada dolazak 2.000 srpskih navijača, ali ne samo iz Srbije i Švajcarske, već i iz susjednih zemalja, pa je najavljen veliki broj policajaca.

Ističe tamošnji medij da je šansa da Bern padne u ruke Srba sada manja nego što je bila tada. U to vrijeme, vlasnici sezonski karata su preprodavali ulaznice srpskim navijačima koji nisu mogli da nabave u zvaničnoj prodaji.

Za današnji meč (21:00), koji praktično odlučuje o putniku u Ligu Evrope, u slobodnoj prodaji je bilo dostupno samo 300 karata. Sve ostale su bile prodate u paketima za Ligu šampiona.

Od ove sezone, sezonske karte su dostupne samo preko YB aplikacije, za koju je potrebna registracija. Moguće je da se prosledi ulaznica nekom, ali je ona ograničena i tako se sprečava crno tržište.

Vanja Gruel, izvršni direktor kluba iz Berna ističe da se ne radi samo o tome da stadionom dominiraju crna i žuta boja, već i to da se spriječi pojava mješovitih sektora i potencijalni sukobi između navijača.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest