Uhapšeni policajci osumnjičeni da su novcem od KOKAINA kupovali birače i kadrirali u policiji

Grupa policajaca, navodnih saradnika mafija, novac stečen švercom kokaina koristila je da utiče na rezultate parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine, ali i da na čelna mjesta u Upravi policije postavlja ljude od povjerenja. To se, između ostalog, navodi u spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) po čijem nalogu je proteklih dana uhapšeno više policajaca osumnjičenih da su umjesto za državu, radili za račun organizovanih kriminalnih grupa, pišu Vijesti.

”Da novcem stečenim kriminalnom djelatnošću, na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. godine u Crnoj Gori utiču da glasači ne ostvare svoje biračko pravo… Kupovali veće količine oružja i eksplozivnih materija, uticali na postavljanje njima bliskih lica na rukovodeće pozicije u Upravi policije”, piše u dokumentima SDT-a.

Prema dokazima do kojih je došlo Specijalno državno tužilaštvo, grupu policajaca – plaćenika mafije, 2019. godine formirali su Ljubo Milović (40), Mileta Ojdanić (51) i Radoje Zvicer (41).

Istražitelji tvrde da su upravo njih trojica novac zarađen međunarodnim krijumčarenjem kokaina trošili da kupuju glasove, uoči izbora sljedeće godine.

Njihovu ekipu terete da su sa saradnicima prošvercovali najmanje tri tone kokaina, zastrašivali pripadnike drugih kriminalnih klanova, svjedoke i da su šefovima kavačkog kriminalnog klana prosljeđivali povjerljive informacije, javljali im da li se sprema nečije hapšenje…

”Okrivljeni Goran Stojanović imao je zadatak da kao policijski službenik… u cilju podrške jedne političke opcije, na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u avgustu 2020. godine, prenosi otkupljene lične karte i preuzima druge radnje po uputstvima i naredbama organizatora”, dodaje se u spisima.

Članovima policijskog narko kartela SDT je označio i pripadnike nekadašnjeg Tima za podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), pripadnika Potražne jedinice policije Gorana Stojanovića (40), Miloša Mišurovića (41) i njihove kolege iz kotorskog Odjeljenja bezbjednosti Marka Novakovića (36), Ivana Nikolića (37) i Milana Popovića (40).

pogled.me/vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest