UP I UPC: Zaplijenjeno 10 paketa cigareta, uhapšen osumnjičeni iz Plužina

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije – Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” i Sektora granične policije su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina u četvrtak 22. juna, u cilju suzbijanja krijumčarenja i sive ekonomije, izvršili preterse objekata na teritoriji opštine Plužine, u pograničnom pojasu CG – BiH, saopšteno je iz uprava policije i carina.

– Tom prilikom, kod N.D. (48) iz Plužina pronađeno je 10 paketa cigareta. Cigarete su zatečene u vozilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, u neposrednoj blizini objekata koji su bili predmet pretresanja – navodi se u saopštenju.

Kako navode iz ovih uprava, nakon sprovedenih policijsko-tužilačkih mjera i radnji od pomenutog lica su oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću N.D. je danas priveden tom tužilaštvu, te mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

– Napominjemo da je ovo već druga zajednička aktivnost koju su sproveli Uprava policije – Sektor granične policije i Regionalni centar bezbjednosti “Zapad” sa Upravom prihoda i carina u posljednjih mjesec dana koja je rezultirala pronalaskom i zapljenom 1.640 paklica cigareta na graničnom prelazu Ilino brdo, odnosno 5.000 paklica cigareta u pograničnom pojasu prema Foči – BiH – navodi se u saopštenju.

Ističu da organi za sprovođenje zakona – Uprava policije i Uprava prihoda i carina u saradnji sa tužilaštvom – nastavljaju aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela krijumčarenja i identifikaciju povezanih lica koja učestvuju u lancu krijumčara.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest