УРА: Саопштење за јавност

Јелушић: Непотребне Царевићеве увреде

Већ дуже вријеме УРА Будва нема информације о водећим проблемима, као ни плановима извршне власти везаним за Будву и на то смо више пута настојали да колегијално укажемо, без медијске буке и политичких трикова, казала је данас Божена Јелушић предсједница будванског одбора УРА.
Каже да су се из УРЕ у том граду „уздржавали од било чега што личи на политичку кампању док земља пролази кроз озбиљне изазове пандемије коронавирусом“.
„Међутим, умјесто договора унутар коалиције, из медија смо сазнали да неким чудом сада сметају и наша идеолошка опредјељења, као грађанске партије посвећене мултинационалној и секуларној држави свих црногорских грађана. Тако је у актуелном обрачуну који у Будви траје на релацији Демократски фронт и Црногорска, предсједник Царевић себи дозоволио да каже: „ДФ је пружио прилику идеолошки различитој структури каква је Црногорска да партиципира у власти“. При том је заборавио да је седамнаеста одборница из УРЕ, свакако и тада и данас идеолошки потпуно различита структура од Демократског фронта, заправо дозволила да се 2016. године конституише актуелна власт, сада са господином Цервићем на челу“, наводи она.
Каже да је УРА у тренутку формирања нове власти која је смијенила ДПС у овом граду, била на страни „већинске изборне воље грађана Будве, вјерујући у љековитост демократске смјене једне давно окоштале власти“.
„Иако смо често били изложени медијским нападима, па и некој врсти локалног линча, остали смо досљедни ставовима везаним за градњу станова за тржиште, планове и заштиту преосталих ресурса општине. Поносни смо што смо без обзира на сву идеолошку различитост унутар коалиционе већине увијек поштовали већински донесене одлуке, а посебно дату ријеч. У исто вријеме смо дубоко незадовољни што смо дошли у прилику да откријемо наличје власти, коју је очито много лакше номинално промијенити него истински трансформисати у сервис свих грађана и у сврху одрживог развоја заједнице“, указује Јелушић.
Она зато подсјећа да УРА суштински није учествовала „нити у конституисању нове већине са одборницима Црногорске (а неопходне управо због избора на функцију предсједника Царевића), нити сада учествује у сукобима Демократског фронта и Црногорске“.
„Позивамо предсједника Царевића да се суздржи од изјава којима наводно дозвољава идеолошки различитим партијама да партиципирају у власти, будући да о томе одлучују грађани. Овакви наводи непотребно вријеђају и одборницу и будванску УРУ и нису одраз лидерства на челној позицији општине“, закључује Јелушић у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest