УРА СДП-у: Државни интереси заштићени, бригом о ЕУ не можете прикрити екстремизам и мржњу коју сијете

,,Државни интереси Црне Горе су заштићени, а бригом о ЕУ из СДП-а не могу да прикрију екстремизам и мржњу коју сију. Влада Црне Горе, док њоме као премијер руководи предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, водиће одговорну државну политику усмјерену на што брже приступање Црне Горе ЕУ док ће се сва неријешена питања која оптерећују друштво покушати ријешити што прије”, саопштили су данас из Грађанског покрета УРА.

У том погледу, како наводе из УРЕ, тврдња СДП-а да се Влада „бави интересима појединих вјерских организација на начин који изазива друштвене подјеле и скреће фокус са животних и реформских тема“ није тачна. ,,Напротив, Влада наставља да одлучним и одговорним одлукама и потезима испуни свој примарни циљ – што бржи приступ ЦГ ЕУ и рјешавање питања које оптерећују јавност дужи низ година а све у складу са позитивним законским начелима и Уставом Црне Горе. Разумијемо потребу СДП-а да су таоци политике прошлости, политике које не гледа на будућност али цијела Црна Горе не може и не треба да буде талац такве политике. У свим досадашњим саопштењима СДП-а и осталих субјеката који критикују Темељни уговор са СПЦ у Црној Гори нијесмо наишли ни на једну критику која се тиче садржине тог документа или његове неусклађености са законима и Уставом државе. То довољно говори о томе је ли заиста овај документ лош за државу или било којег њеног грађанина и је ли опструктивна политика СДП-а утемељена реалистички или је плод нечег другог”.

Из УРЕ подсјећају да је Црногорска православна црква (ЦПЦ), за коју из СДП-а вјерују да је закинута у овом процесу, имала статус невладине организације (НВО) док је СДП био на власти. ,,Након што смо ми преузели власт, она је постала пуноправна вјерска заједница, као и све друге. Док је СДП био у власти ово питање се могло ријешити јер оно не датира од јуче већ стоји неријешено дуги низ година. У том временском интервалу и држава Црна Гора и остали субјекти били су у губитку зато не постоји оправдање да се ово неријешено питање не затвори. УРА се неће руководити таквом неодговорном политиком СДП-а већ ће одлучно истрајати у политици која Црној Гори обезбјеђује будућност, просперитет и бољи живот свих њених грађана”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest