UZBUNA KOD BORA: Potraga za Dankom širi se i ka jezeru

Potraga za djevojčicom, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavljena je i peti dan, a razmatra se pretraga Borskog jezera koje se nalazi u blizini.
Nadletanje helikoptera unelo je juče dodatnu pometnju među mještanima, koji su izašli da bi posmatrali letjelice u niskom letu.

Jedan helikopter je sporo oblijetao oko pojate gdje je Danka viđena poslednji put i iznad obližnje šume. Drugi je nadlijetao oblast između mjesta nestanka do Borskog jezera.

Nakon što su pripadnici specijalističkih timova za spasavanje Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, koji su zajedno sa ostalim pripadnicima MUP detaljno pretražili ovdašnji tunel, podzemne kanale i šahte, dužine od oko 4,5 kilometra u rejonu imanja Dragomirovića , Dankinih djede i babe po majci, i nisu našli ni jedan jedini trag da je djevojčica kojim slučajem tu bila, Borsko jezero je, vele upućeni, i najlogičniji izbor za pretragu.

Preko brda, jezero je na nekih četiri i po kilometra vazdušnom linijom, a asfaltnim putem nešto više od šest kilometara i, premda, postoji bojazan da dete nije moglo samo dotle da dođe, nije isključena ni ta mogućnost.

U slučaju pretrage Borskog jezera, koje je vještački stvoreno prije šest i po decenija, u cijelu potragu bi morala da bude uključena i Ronilačka jedinica Žandarmerije, jer ova akumulacija zauzima površinu od 79 hektara, ima i do 12 miliona kubika vode, a na pojedinim mjestima je duboka i preko 50 metara.

Zasad nema naznaka u kom bi se još smjeru potraga za djevojčicom mogla odvijati. Policija, osim oskudnih saopštenja, nikakve zvanične informacije ne daje, ali policijske patrole i dalje obezbeđuju dvorište iz kojeg je dvogodišnja Danka Ilić nestala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest