(VIDEO) Crnogorska vojska započela zajedničku vojnu vježbu sa saveznicima iz Hrvatske i SAD

Foto: Twitter/Screenshot

Vojna vježba Immediate Response 23, o kojoj je juče na svom Facebook profilu govorilo Ministarstvo odbrane,  počela je danas na sjeveru Crne Gore. 

U vježbi učestvuju pripradnici Vojske Crne Gore (VCG),  vojnici crnogorskih NATO saveznika, Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je saopšteno, manevri će se izvoditi u širem rejonu kolašinske, žabljačke i pljevaljske opštine, a u Luci Bar biće prisutno dodatnih 120 učesnika vježbe zaduženih za logističku podršku.

Na vježbi na području Crne Gore neće biti korišćena bojeva municija velikog kalibra, već će crnogorski vojnici biti upućeni na poligon Krivolak u Sjevernu Makedoniju, gdje će se realizovati artiljerijska bojeva gađanja.

-“Immediate Response 23” dio je velike međunarodne vježbe, koju predvode SAD, “Defender Europe 23”, na kojoj oko 24.000 vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja izvodi operacije širom Evrope u cilju jačanja sposobnosti za brz, zajednički odgovor na bezbjednosne prijetnje- navode iz Ministarstva na Fejsbuk profilu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest