VUČIĆ O SLUČAJU BANJSKA: Lagali su naš narod na KiM, lagali su te momke koji su bili na barikadama

Foto: Jutjub printskrin/ Александар Вучић

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se povodom obilježavanja Dana sjećanja na 17. mart 2004. godine – Pogroma na Kosovu i Metohiji u Narodnom pozorištu u Beogradu gdje je objasnio zašto se dogodila Banjska.

Vučić je zapitao javnost da li zna zašto se Banjska dogodila.

– Što ne kažete narodu zašto se Banjska dogodila? Zato što su lagali naš narod na KiM. Lagali su te momke koji su bili na barikadama. Što su obećali i potpisali. Ja sam ih lagao kada sam im obećao da će EU i Amerika da ispune svoje zadatke, i da ih neće juriti kao zečeve. Pa su ih onda jurili čim su sklonjene barikade. Zamislite, desilo se. Neko je hteo da sačuva svoju kuću i slobodu. Ne boli mene to što smatraju da mogu da nas ponižavaju i izgovaraju najgore reči protiv srpske države i protiv Srba, optužujući ih od terorizma do čega sve ne. Mene boli kada u Srbiji vidim one koji misle da dodvoravanjem takvima misle da mogu da urade nešto za sebe i za svoju otadžbinu. Nisu oni napali, mene ili te momke, ili vas, zato što neke druge više vole. Ne, te druge preziru, već zato što hoće da slome Srbiju – rekao je predsjednik Srbije.

On kaže da moramo poručiti svima:

– Mnogo ste veliki i jaki, mi smo mali, ali tvrdi i čvrsti i snažni da vam nikada ne popustimo, da se nikada ne obrukamo, da čast i obraz ne ukaljamo, i da znamo da je sloboda važnija i preča od svega, da je to najviša vrednost koju moramo da čuvamo i štitimo.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest