Вучинић: Прекршен Устав, нисам добио позив на консултације са предсједником

Foto: Pogled

Предсједник Радничке партије и посланик Максим Вучинић је на данашњој сједници Скупштине истакао је да он није добио позив од предсједника државе Мила Ђукановића на консултације, иако је то утврђено Уставом

Вучинић је истакао да Члан 95 Устава Црне Горе став 5 из надлежности предсједника државе гласи „Предлаже Скупштини мандатара за састав Владе након обављеног разговора са представницима политичких партија заступљених у Скупштини“.

„Ево Устава важећег, ево мене овдје предсједника партије, ја нисам добио позив на консултације са предсједником. Предсједник Црне Горе је прекршио Устав“, навео је Вучинић.

Он је оцијенио да је све почело гажењем пословника Скупштине Црне Горе и како наводи, гажењем Закона ове државе и избором Владе на Цетињу.

Вучинић је истакао да се наставило са доношењем закона који су међусобно контрадикторни.

„И данас имамо ситуацију да и сам предсједник државе крши Устав. Овај правни галиматијас је почео избором владе на Цетињу, владе која је неуставна која није плод изборне воље грађана са посљедњих избора“, оцијенио је Вучинић.

Данас овај правни галиматијас, како Вучинић наводи, доживљава свој врхунац, данас имамо хаваријско стање у овој земљи, то да предсједник државе, институција предсједника државе крши законе и Устав ове земље.

„Предсједник државе и није предсједник свих грађана, и он је то много пута рекао показао и доказао, а посебно упечатљив примјер су дешавања на Цетињу око устоличења митрополита Јоаникија“, закључио је Вучинић.

Извор: Портал РТЦГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest