Вујовић: Раднике не занима ко ће бити нови власник Жељезаре, битно им је да фабрика ради

Радници Жељезаре сигурно нису били политички мотивисани у овој причи, ми очекујемо да видимо шта ће бити у преговорима, казао је представник радника Жељезаре Иван Вујовић. Поручио је да раднике не занима ко ће бити нови власник Жељезаре, битно им је да фабрика ради и да очекују од државе да напокон овоме приступи озбиљно.

Он је реаговао на изјаву бизнисмена Миодрага Даку Давидовића да се умијешала политика између Нексана и радника Жељезаре.

„Радници Жељезаре сигурно нису били политички мотивисани у овој причи, ми очекујемо да видимо шта ће бити у тим преговорима, знамо да је послато према министарствима, ми смо ишли, радници Жељезаре, синдикат је слао, то је био уторак, а Давидовић је у четвртак преговарао, и буквално тада одустао. Ми смо послали та документа када су сва министарства била на одморима, шта то говори, ми нећемо даље о томе причати“, казао је Вујовић.

Он је поручио да раднике не занима ко ће бити нови власник Жељезаре, битно им је да фабрика ради, да радници остану на својим мјестима и да могу да одрже егистенцију својих породица.

Вујовић поручује да уколико Давидовић има тих 20 милиона колико је потребно за куповину ове фабрике, он је добродошао у фабрику.

„Ми се осјећамо преварени, то понављамо и данас, ако Давидовић покаже интересовање да купи фабрику и уплати тај новац, онда нећемо бити преварени“, истакао је он.

Истакао је да позивају Дритана Абазовића и читаву Владу да одговоре данас Давидовићу да ли прихватају улове који смо постављени.

„Такође, пошто се у ову причу јавио и други заинтересовани инвеститор, то је ЕПЦГ, ми позивамо и државу да одговори ЕПЦГ на оне акције које је послала држави, да изађу на берзу како би она могла да исплати новац и преузме ову фабрику“, казао је Вујовић.

Радници, како каже, поручују и очекују од државе да напокон овоме приступи озбиљно. Сматрају да нико у овој причи није био озбиљан осим радника Жељезаре.

Давидовић је, објашњава, у четвртак буквално рекао да одустаје од преговора и онда је ЕПЦГ ушла у ову причу.

„Ми нећемо чекати 1. септембар и да нас Турци пошаљу на улицу, имају прилику сви 10 дана да ријеше ову ситуацију, у противном ми сигурно напуштити ову зграду и фабрику ни послије 1. септембра, ми нећемо дозволити Турцима да уђу у ову фабрику“, поручио је Вујовић.

Извор: ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest