Медојевић: Режимски тајкуни и њихови људи у управама предузећа скидају кајмак и узимају милионе

Ко има интерес од бацања 80-100 милиона еура за тзв “модернизацију” те Пљевља фирмама ДПС ? – Питао је Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промјене и један од руководећих чланова Демократског Фронта.

Фото: Printscreen

Радници Рудника и ТЕ Пљевља сигурно НЕ. Наставак погубне политике ДПС да грађани и порески обвезници , плаћају губитке и дугове, а режимски тајкуни и њихови људи у управама предузећа скидају кајмак и узимају милионе, је НЕПРИХВАТЉИВА!!! – Поручио је Медојевић.

Медојевић позива надлежне органе да што прије испитају бацање државних пара

Надлежни државни органи би морали испитати, да ли се иза ставова заговорника бацања државних пара у тзв “реконатрукцију” ТЕ Пљевља крију и лобистички интереси компанија које очекуји масне профите из тог сценарија.

Медојевић инсистира на енергетски, еколошки, економски, финанијски одрживим рјешењима

Тражимо енергетски, еколошки, економски, финанијски ОДРЖИВА РЈЕШЕЊА . А она постоје. Да грађани Црне Горе плаћају еколошке казне и струју из ТЕ Пљевља која је драстично скупља од увозне је КРИМИНАЛ. ТЕ Пљевља нема будућност. Производња енергије на лигнит ће врло брзо бити ЗАБРАЊЕНА. То је питање пар година.

Он истиче да ће управо они који заговарају модернизацију узети милионе у џеп, а радници ће остати без посла

Они који сад заговарају тзв “модернизацију” узеће милионе у џеп, а радници ће свакако остати без посла у ТЕ Пљевља. Рудник угља треба да трази пословне алтернативе са ЕПС и њима испоручује угаљ, за шта постоји интересовање и потразња ( наравно по трзисним и реалним цијенама, а не по Ацовим цијенама) . И неке друге алтернативе ( еколошка цементара, електрана на био масу и сл) су у игри.

Предсједник покрета за промјене је јавно упутио подршку господину Перуновић који, како каже, говори језиком бројки и аргуменета и опстег интереса и Пљеваља , али и Црне Горе.


Доста је јефтине популистичке демагогије и луповине гласова, продајом будућности и Пљеваља и Црне Горе.
“Реконструкција Термоелектране Пљевља не би коштала 54 милиона еура, колико је уговорено, већ 80 до 100 милиона еура, а ни тада се не би смањила емисија угљен-диоксида (ЦО2) на параметре које захтијева ЕУ. Садашња производна цијена мегавата из ТЕ износи између 45 до 50 еура по мегавату, уз плаћање кредита (казни) за емитовање гаса ЦО2, по садашњим цијенама мегават би коштао 110 до 112 еура, а наредних година ће то нарасти на 150 еура по мегавату, казао је јуче државни секретар у Министарству капиталних инвестиција Марко Перуновић на дану отворених врата за медије у том министарству.” – закључује Медојевић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest