OSUĐENI PODGORIČANIN PISAO MEDIJIMA: Mučen sam od policajaca koji rade za kavački klan

Foto: Fejsbuk/printskrin

Nadam se da ću uskoro biti prebačen u Crnu Goru i dokazaću da sam nevin, napisao je u pismu upućenom podgoričkim „Vijestima“ Marjan Vujačić, koji u Srbiji izdržava kaznu zatvora od 14 godina zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a u Višem sudu u Podgorici u toku je postupak po optužbi kojom se tereti za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića.

Viši sud u Vranju usvojio je molbu Vujačićevih advokata, tako da će ovaj Podgoričanin kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru.

PAO U NOVOM SADU

U pismu Vijestima Marjan Vujačić tvrdi da nije nikakav plaćeni ubica i da nema nikakve veze s ubistvima za koja ga terete.

“Od samog hapšenja sam bio mučen i maltretiran od policajaca koji rade za “kavački klan” i pokušali su svim silama da me nateraju da priznam ubistva o kojima ništa ne znam, a među njima su i dva u Crnoj Gori, kao i ovo u Srbiji”, navodi u pismu Vujačić.

On je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula, koji je osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića. Za ubistvo ga je, kako se navodi, angažovao pokojni Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. u Novom Sadu, a prema navodima prvostepene presude koju je izrekao Viši sud u Nišu, Vujačić je proglašen krivim na osnovu vještačenja Biološkog fakulteta u Beogradu.

KOBNI RAFAL S LEĐA

On je osuđen jer je 27. septembra 2017. u Vranju oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića. Vujačić je, kako se navodi, prišao s leđa Cvetanoviću i iz škorpiona u njega ispalio 14 projektila, od kojih ga je 10 metaka pogodilo.

Za Viši sud u Nišu je nesporno utvrđeno da je optuženi doprinio nastanku traga skinutog s reklame koja se nalazi u pasažu na spoljnom zidu kladionice “Soker”, koji je Vujačić dodirnuo kad se udaljavao s mjesta ubistva trčećim koracima.

Apelacioni sud osporio je zaključak prvostepenog suda da se u konkretnom slučaju radi o teškom ubistvu.

Za ubistvo Ilića 30. aprila 2019. i likvidaciju Veselina Kalezića, koja je izvršena pola godine ranije, Marjan Vujačić osuđen je na 20 godina zatvora.

Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i vratio predmet u Viši sud na ponovno suđenje.

KRVAVI RAT PORODICA ŠARANOVIĆ I BOJOVIĆ

Marjan Vujačić je jedan od aktera krvavog obračuna porodica Šaranović i Bojović. Slobodan Šaranović za ubistvo brata Branislava okrivio je Luku Bojovića i njemu bliske ljude, pa je započeta krvna osveta, počele su likvidacije “glava za glavu”, odnosno brat za brata.

Šaranović, koji je kasnije takođe ubijen, tada je platio Saši Cvetanoviću zvanom Pitbul da ubije Nikolu Bojovića. Tako je i porodica Cvetanović ušla u krvavi krug ubistava iz osvete.

Kada je čuo za vijest o ubistvu brata Jugoslava, Saša je u bijesu vikao: “Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnjegovao, i njega i sestru, i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović”, a onda je na prvom narednom suđenju “čestitao” Bojoviću: “Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata.”

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest