Пауновић: Ако СНП не буде дио власти у Беранама, од тога може зависити власт у Никшићу и Мојковцу

Посланица Социјалистичке народне партије (СНП) Милосава Пауновић казала је за БОРБУ да власт у Никшићу и у Мојковцу, коју примарно чине Демократски фронт (ДФ) и Демократе, може зависити од тога хоће ли СНП бити дио власти у Беранама или не.

„СНП и даље стоји при свом ставу да је рука испружена свима за договор, осим ДПС-у, за формирање власти у Беранама. Од потеза наших коалиционих партнера у Беранама ће зависити власт и у Никшићу и у Мојковцу. Надамо се да ће наши партнери имати довољно политичке мудрости и да неће дозволити да политичке опције код којих „цирка“ пола одборника, одређују и постављају услове за формирање власти у Беранама.“, казала је она.

Подсјећања ради СНП је заједно са Демократским фронтом (ДФ) и Демократама већ осам година вршио власт у Беранама, а СНП је досад имао градоначелника у Беранама. Међутим, након формирања мањинске владе, Демократе и дио Демократског фронта су изричити да не желе да СНП учествује у власти.

Пауновић је нагласила да су на сцени двоструки аршини и да у појединим градовима могу да врше власт са СНП-ом, а у Беранама наводно не могу.

„Демократе нпр. прихватају руку СДП-а на Цетињу а не желе да прихвате руку СНП-а у Беранама. Надамо се да наши досадашњи политички партнери са којима смо вршили власт Демократе, а првенствено ДФ, надамо се да неће ићи са са нашим противницима односно Беране сад јер су до сад били потпуно супротстављени политичким ставовима и то би био врло лош политички потез.“, казала је Пауновић.

Претходно се огласио и носилац новоформираног покрета Беране сад Младен Премовић који је јуче казао да СНП не може бити дио власти у Беранама.

„СНП уласком у мањинску владу јасно је дао до знања да је изиграо изборну вољу грађана од 30. августа, да њима није мјесто у беранској власти и да морају бити кажњени за то чињење на државном нивоу. Ми дугачије механизме немамо, осим тих да, ако су већ ушли са ДПС-ом, УРА-ом и СДП-ом на државном нивоу, са нама не могу на локалном нивоу, не би било то природно“, истиче Премовић.

Истог мишљења је и Марко Лалевић потпредсједник општине и функционер Покрета за промјене који је дио ДФ-а.

„Нову већину у Беранама твориће и Демократе, Уједињена Црна Гора, Права Црне Гора и покрет „Беране сад“. Мјеста за СНП нема.“, казао је Лалевић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest