Potvrđena optužnica protiv Ljuba Milovića

Foto: Skaj-libertas

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu– Posebno odeljenje za organizovani kriminal, donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, podignutu protiv okrivljenog, odbjeglog crnogorskog policajca Ljuba Milovića i dr, zbog izvršenja krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 2 Krivičnog zakonika.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog djela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Miloviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela pranje novca u saizvršilaštvu.

 

 

 

pogled.me/borba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest