ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE: Depo Višeg suda u kojem se čuvaju najvažniji dokazi nije imao video nadzor!

Foto: Rade Koprivica/Valda CG
Afera tunel, koja potresa Crnu Goru, svakog dana na vidjelo izbaci nove, zapanjujuće informacije. Jedna od njih je i kako svi dokazi i oduzeti materijal u Višem sudu nije bio pod video nadzorom.

Da u depou Višeg suda nije bilo kamera potvrdio je i premijer Dritan Abazović.

“Nevjererovatno je da Viši sud nije mogao da u depou postavi kameru, to košta oko sto eura mislim, da ima video nadzor. Kako taj depo izgleda, to je za rubrku vjerovali ili ne. Isto tako izgleda i arhiva u Vrhovnom tužilaštvu. To je veliki institucionalni problem”, naglasio je Abazović, gostujući sinoć na jednom TV.

Da stvar bude još poražavajuća, tunel ispod Višeg suda je otkriven zbog promaje u depou, a ne radom nadležnih institucija.

Tunel je sasvim slučajno, nezvanično je rečeno Libertasu, otkriven tokom popisa materijala u depou, nakon uviđaja policije i tužilaštva, koji su obavili zbog sumnje da je taj magacin obijen.

Jedna od zaposlenih u sudu požalila se koleginici na pauzi da “klima jako bije u prostoriji”. Koleginica joj je, navodno, odgovorila da tu nema klima-uređaja, nakon čega su i otkrili da je promaja izbijala iz iskopanog tunela.

Tunel je dugačak oko 40 metara i vodi od depoa Višeg suda do stambene zgrade preko puta. Šta mu je bila namjena zasad nije poznato ali postoje dvije verzije. Prva, da se otuđi dokazni materijal iz depoa Višeg suda i druga da posluži za bjekstvo nekom od članova kriminalnih klanova.

Šta god bila namjera jasno je da je ovo veliki šamar Crnoj Gori, pogotovo na putu ka Evropskoj uniji, gdje smo nekada bili predvodnici. Još veći šamar će biti činjenica (ukoliko se dokaže) da je promaja najzaslužnija za otkrivanje tunela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest