DPS TRAŽI ZABRANU FILMA O PODGORIČKOJ SKUPŠTINI: „Udara se na temelje crnogorske državnosti“ (VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin/ RAMONDA PRODUCTION

„Novim video uradkom o Podgoričkoj skupštini u vidu dokumentarnog filma “Crna Gora međa istine i laži” prikazanog u Plužinama, Šavniku i na Žabljaku iznova se iskazuje težnja o ponovoj aneksiji Crne Gore i ukidanju njene nezavisnosti“, saopšteno je iz DPS-a.

„Stoga pozivamo Ministarstvo kulture i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje ovog propagandnog filma kojim se udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja.

Foto: Printskrin

Jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom “srpskog sveta” i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije“, navode u saopštenju iz DPS-a.

Sve to, kako kažu, ima za cilj preoblikovanje građanske i sekularne Crne Gore u srpsku, teokratsku državu, u kojoj će multivjerska i multikonfesionalna zajednica biti zamijenjena jednom vjerskom organizacijom koja će imati monopol u našoj državi.

„Evidentno je da vlasti od 30. avgusta 2020. godine u kontinuitetu pokušavaju izvršiti reviziju istorije, izvesti Crnu Goru iz NATO saveza, zaustaviti njen dalji evropski put i svojim nakaradnim interpretacijama zamijeniti ono što su istorijski fakti, čemu ćemo kao državotvorna partija uvijek biti nepremostiva brana“, zaključuju u saopštenju.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest