U Podgorici po potjernici uhapšen Danac osumnjičen za švercovanje narkotika

U Podgorici je uhapšen E.J.R. (30) koga je danska policija potraživala radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela posjedovanje oružja i švercom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije.

Crnogorska policija učestvovala je u međunarodnoj akciji koju je inicirala i vodila danska policija, u saradnji sa EUROPOL-om, koja je bila usmjerena na hapšenje više članova kriminalne organizacije, koja se bavila krijumčarenjem većih količina droge u Danskoj.

“Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa policijskim službenicima Regionalnog centra Centar, Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica, su juče sproveli akciju ciljanog traganja, u okviru koje je u Podgorici locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice E.J.R. (30)”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

E.J.R. se potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela posjedovanje oružja, proizvodnja ili skladištenje opojnih sredstava sa ciljem predaje istih većem broju lica za značajnu sumu novca ili pod drugim otežavajućim okolnostima Krivičnog zakonika Danske.

“On se sumnjiči da je kao jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj, sprovodio krijumčarenje većih količina kokaina, heriona i hašiša iz drugih zemalja i sprovodio dalju prodaju na teritoriji Danske. Njegovo hapšenje u Crnoj Gori je sprovedeno sinhronizovano sa drugim policijskim aktivnostima na teritorijama Danske, Švedske i Holandije.”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: cdm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest